...but why 'FIVE before FIVE'? well,, it is just the same as 'lima sebelum lima', a nasheed song, sang by Raihan. Be clear ya ;)



Thursday, 16 February 2012

YES, IT IS ABOUT THE RESULT.

Alhamdulillah 3ala kulli hal.
Allah bagi setiap ujian kepada hamba-Nya agar kita senantiasa berada
di atas landasan hidup yang sebenarnya. moga kita terus tsabat atas jalan yang benar ini.

tak mudah untuk terima hakikat bahawasanya keputusan sebegitu yang selayaknya untuk saya.
ya, bilamana rakan-rakan yang belajar bersama-sama awak berjaya peroleh lagi tinggi.
tapi, tapi tengok lah, mereka belajar dengan bersungguh-sungguh
you have to admit that you are just too lazy to study by your own. asyik mengharapkan study group.
''bile nak maju?''

jadi, keputusan semester satu telah membuktikan anda bisa mencapai 3.
dan dengan usaha yang lebih, anda mampu naik ke pentas dan terima anugerah dari dekan. insya-Allah.
cuma, jangan terlalu berharap KALAU usaha tak gigih mane...
lagilagi sem dua ni ada empat subjek core i.e. mechanics, inorganic chem, waves, calculus.
ada jugak bahasa arab, english for sc n tech, hubungan etnik, n amali fizik.

tanamkan dalam hati dan fikiran, anda mampu naik ke pentas!
dan MMG SENANG NAK SCORE SEM DUA NI IF AND ONLY IF AWAK USAHA TANPA HENTI DAN TANPA KENAL ERTI PENAT.

ingat, semuanya terletak di tangan awak, atas restu Allah. sesungguhnya redha Allah terletak pada redha mak abah.
buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali.

ilalliqa'.

1 comment:

nawwar_hanifah said...

mabruk sahabat =)

insya Allah, kita akn dpt yg terbaik =D

man jadda wajada wa man zar'a hasada~